Sari la conținut
Home » Doua statii libelium instalate la o ferma de bovine – FarmSustainaBl

Doua statii libelium instalate la o ferma de bovine – FarmSustainaBl

  • de

Obiectivul principal al proiectului este aplicarea unei abordari holistice pentru reducerea emisiilor de GES derivate din creseterea intensiva a animalelor, prin optimizarea productiei in ferme. Pentru aceasta, consortiul va monitoriza hrana animalelor, comportamentul si caracteristicile animalelor si grajdul. Mai exact, dispozitivele IoT vor fi instalate in ferma pentru monitorizarea parametrilor cheie ai:
1) grajd (temperatura, umiditate, gaz (NOx, COx, CH4, NH3, etc.));
2) animale (accelerometru, senzor de miscare, senzor de greutate)
3) alimentatie (senzor de debit, senzor de greutate, senzor de umiditate, etc.)

Doua statii libelium Plug & Sense Smart Environment PRO au fost instalate la o ferma de bovine pentru monitorizarea temperaturii, umiditatii relative, PM10, PM2.5, CH4, NH3, CO. Monitorizarea mediului fermei folosind infrastructura IoT (care include senzorii si dispozitivele de retea pentru transmiterea datelor) va permite o colectare precisa a datelor de mediu. Aceasta componenta transmite date prin tehnologie wireless catre agregatorul de date asociat cu cloud-ul FarmSustainaBl. Parametrii monitorizati la ferma vor oferi date structurate, relevante pentru fundamentarea adoptarii deciziilor comerciale in scopul optimizarii proceselor la nivelul fermei. Datele colectate vor fi utilizate pentru a genera modele si pentru a simula performanta pentru diferite scenarii. Prin urmare, pe baza simularilor si a modelarii, acest serviciu va permite definirea configuratiilor optime ale sistemului, pentru a maximiza rezultatele in domeniul zootehnic.


Senzorii wireless de la ferma transmit informatii unice pentru a determina sursa emisiilor GES si costurile asociate acestor emisii sub forma de taxe. Serviciul va permite, de asemenea, implementarea unor contracte inteligente care garanteaza cele mai bune preturi pentru produsele agricole, preturi rezultate din emisiile de GES mai scazute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *