Sari la conținut
Home » Instalarea la Moara Domneasca a unei statii Libelium de monitorizare calitate apa si utilizarea acesteia in irigare

Instalarea la Moara Domneasca a unei statii Libelium de monitorizare calitate apa si utilizarea acesteia in irigare

  • de

Proiectul SWAM – Instalarea la Moara Domneasca a unei statii libelium de monitorizare calitate apa si utilizarea acesteia in irigare

Obiectivul principal: SWAM ofera o solutie inovatoare end-to-end de la Senzori Smart la Vizualizare Smart prin luarea in considerare a unor aspecte de ultima generatie: multi-protocol pentru conectivitate IoT, cibersecuritate si trasabilitate prin proiectare pentru a oferi un instrument valoros pentru gestionarea apei ce cuprinde monitorizarea calitatii acesteia tinand cont de aspectele de securitate, suportul decizional si gestionarea eficientei costurilor.

Locatia Bazei Experimentale Moara Domneasca este situata la 25 km de Bucuresti, in comuna Afumati – Moara Domneasca. In aceasta locatie sunt diferite culturi de legume, pomi fructiferi si arbusti, o mica parte din plantatia de visini putand fi observata în Figura 1.

Plantație de pomi fructiferi (vișini)

Parametrii colectati pentru monitorizarea calitatii apei sunt utilizati în cadrul irigatiilor agricole. Sunt analizati urmatorii parametri: pH, temperatura apa, oxigen dizolvat, potential de oxido-reducere (ORP), conductivitate, turbiditate, salinitate, nivel de impuritati, total solide dizolvate si nivel apa. In Figura 2 este prezentat echipamentul folosit In monitorizarea calitatii apei, Statia Libelium Smart Water Xtreme si bazinul cu apa folosita la irigatii.

Statia Libelium, denumita si Smart Water Xtreme, este alcatuita din mai multe sonde:

  • OPTOD – senzor optic pentru oxigenul dizolvat
  • C4E – senzor de conductivitate si salinitate
  • PHEHT – senzor de pH, ORP
  • MES5 – senzor pentru masurarea suspensiilor solide, turbiditatii si nivelului de namol
  • Nivel Radar Vegaplus C21 – senzor de nivel al apei care indica volumul de apa din bazin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *