Sari la conținut
Home » Agricultura de precizie: ce trebuie sa stie un fermier pentru culturile sale

Agricultura de precizie: ce trebuie sa stie un fermier pentru culturile sale

  • de

Agricultura este un domeniu care vine cu din ce in ce mai multe provocari pentru fermieri. Daca iti doresti sa ramai la curent cu ultimele noutati din industrie, putin research pe internet poate fi tot ceea ce ai nevoie pentru culturile tale. In ultimii ani au existat nenumarate progrese tehnologice, agricultura devenind astfel un domeniu din care tehnologia nu mai poate lipsi. Daca iti doresti sa descoperi mai multe lucruri despre ce inseamna agricultura de precizie, citeste in continuare acest articol.

Cuprins

  1. Ce inseamna agricultura de precizie
  2. Beneficiile agriculturii de precizie

Ce inseamna agricultura de precizie

Daca lucrezi in industrie, cu siguranta ai mai auzit pana acum termenul de agricultura de precizie, fie ca a fost citind un articol pe internet sau auzind de la colegii tai. Agricultura de precizie este un concept de management agricol care se bazeaza pe observarea, masurarea si controlarea culturilor agricole. Un alt termen folosit pentru a descrie agricultura de precizie este termenul de management al culturilor. Agricultura de precizie foloseste tehnologia informatiei pentru a se asigura ca solul si culturile primesc exact ceea ce au nevoie in cantitatile necesare pentru sanatate si productivitate in timp. De asemenea, acest lucru asigura si profitabilitatea, sustenabilitatea si protectia mediului inconjurator, motiv pentru care nu prezinta decat beneficii.

Daca te-ai intrebat vreodata cum functioneaza agricultura de precizie trebuie sa stii ca aceasta se bazeaza pe echipamente specializate , software si servicii IoT. Acestea include accesarea datelor in timp real cu informatii relevante pentru conditiile culturilor, solului si aerului inconjurator, impreuna cu alte informatii relevante cum ar fi previziunile meteorologice si alte optiuni pe care fermierul le solicita in functie de nevoile sale. Datele in timp real sunt colectate prin intermediul senzoirlor in campuri care masoara continutul de umiditate si temperatura solului si a aerului. Satelitii si dronele pot oferi fermierilor imagini in timp real ale plantelor si culturilor. BEIA Consult ofera servicii complete fermierilor care isi doresc sa aiba control asupra culturilor lor si sunt determinati sa obtina profit pe o perioada indelungata de timp.

2. Beneficiile agriculturii de precizie

Daca nu te-ai convins inca de care sunt beneficiile agriculturii de precizie, atunci este important sa stii ca dupa colectarea datelor, software-ul folosit pentru managementul culturilor foloseste datele colectate pentru a oferi fermierilor indrumari despre rotatia culturilor, perioadele optime de plantare, perioadele de recoltare si gestionarea solului. De asemenea, in functie de culturile pe care le ai si de automatizarea fermei poti primi informatii legate de bolile plantelor si nu numai.

Folosirea agriculturii de precizie la potentialul real ajuta un fermier sa evite irosirea resurselor si sa previna risipa, asigurandu-se ca solul are numarul potrivit de aditivi pentru productivitate, reducand in acelasi timp costurile si controland impactul asupra fermei.

In trecut agricultura de precizie era limitata la operatiuni mai mari care puteau sprijini infrastructura IT si alte resurse tehnologice necesare pentru implementarea completa si pentru a beneficia de tot ceea ce ofera agricultura de precizie. In ziua de astazi, aplicatiile mobile, senzorii inteligenti, dronele si cloud computing-ul fac agricultura de precizie accesibila pentru orice ferma, chiar si una mica.

Unele dintre cele mai populare aplicatii pentru agricultura de precizie includ:

  • Drone echipate cu camere pentru a identifica problemele, a urmari culturile si a evolua potentialul
  • Analiza solului
  • Monitorizarea vremii
  • Managementul echipamentelor

In concluzie, agricultura de precizie necesita o investitie in tehnologie. Echipamentele si software-ul necesare pot fi costisitoare si este nevoie de timp pentru a invata cum sa le folosesti, insa vei observa in timp care sunt beneficiile, iar investitia cu siguranta va merita ulterior. In zilele de astazi, toate lucrurile si activitatile s-au digitalizat, iar pentru a obtine profit si a te bucura de reusita, este necesar sa fii in pas cu tehnologia si cu ultimele noutati din industrie. Daca ai nevoie de mai multe informatii, nu ezita sa intrebi un specialist in domeniu care sa te ajute sa intelegi toate lucrurile potrivite pentru tine si pentru ferma ta. BEIA Consult iti sta la dispozitie pentru orice intrebare din domeniu ai si iti doresti un ajutor.

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *